Jan 30

Det har länge pratats om molekylen CB-03-01 utan att det framkommit något konkret. Nu verkar det dock hända saker!

CB-03-01 har många intressanta egenskaper, bl.a. hög anti-androgen aktivitet i kombination med låg risk för bieffekter.

Mer info här: http://www.cosmopharma.com/~/media/Files/C/Cosmo-Pharmaceuticals/ir/presentations/25-01-2013/RDDAY_25JAN13_v5.pdf

Jan 07

Just nu bedrivs det en intensiv håravfallsforskning från flera olika håll och framtiden ser lovande ut. Följ gärna med i utvecklingen på forumets avdelning “Nya metoder, rön och studier“. Välkommen in!

Oct 28

Kära besökare, vänligen ta den av följande tråd på forumet:
http://www.lookgood.se/forum/viewtopic.php?id=2816

Det verkar alltså som om hårkirurger i USA kommit ett steg närmare problematiken med sinande givarhår (donor) i samband med hårtransplantationer. Som många av oss känner till så måste håret i nacken och på sidorna användas sparsamt, annars är risken stor att förråden helt enkelt tar slut, men denna senaste upptäckten kan detta vara ett minne blott!

Jun 16

Vissa “hårvårdsprodukter” (schampon, hårfärger m.m.) innehåller skadliga ämnen som kan resultera i kontaktallergier etc, enligt Naturskyddsföreningen.Läs mer >>

Mar 07

En ny studie antyder att finasterid kan hjälpa kvinnor som drabbats av genetiskt håravfall: http://www.news-medical.net/news/20100224/Study-indicates-Finasteride-therapy-may-benefit-women-suffering-from-hair-loss.aspx

Bakom studien står en DNA-tests tillverkare, så givetvis är deras tanke att i framtiden sälja test där kvinnor får testa ifall de är lämpliga kandidater eller ej.

Feb 17

Företaget sålde bl.a. (säljer fortfarande) svindyr minoxidil och gick rejält på pumpen under 2009.


Läs mer >>

Feb 11

Det finns tydliga indikationer på att vissa typer av receptbelagd medicinering kan framkalla ett ökat diffust håravfall. Om man te.x. behandlar sin sköldkörtel bör man också rådfråga sin läkare om man märker av ett ökat håravfall. Ofta (men inte alltid) återvänder hårväxten till det normala inom 6-12 månader efter avslutad behandling alternativt tills kroppen har anpassat sig.

Om håravfallet sker utan inblandning av mediciner kan det istället vara så att nivåerna av hormonet DHT är högre än normalt och därför i större omfattning kan föra vidare de “instruktioner” håravfallsgenerna beordrar, mer av den här varan innebär nämligen en större risk för att hårsäckarnas produktion störs ut och på sikt resulterar i hårbefriade/tunnhåriga ytor på hjässan.

Även ihållande stress och chockerande trauman kan leda till försämrad hårväxt och ett färre antal aktiva hårsäckar.

Feb 08

En del människor rapporterar en obehaglig känsla i hårbottnen. Torrhet, mjäll och andra irriterande åkommor rör det sig inte om. Känslan kan i det närmaste beskrivas som om det gör ont i hårsäckarna! Ofta kan denna känslan också kopplas ihop med håravfall. Här är en artikel på temat trichodynia.

Jan 03

Sim0oo har nyligen genomgått en stor FUE-operation hos PHC i Belgien (Mechelen).
Följ hans utveckling på: http://sim0oo.blogspot.com/

Oct 20

Det experimenteras med många olika naturliga extrakt i hopp om att hitta något som inte bara på pappret hämmar DHT, minskar receptorernas upptagningsförmåga, sänker enzymfunktionalitet m.m. Grönt te har länge hyllats för sina hälsofrämjande egenskaper och är ett ganska populärt “komplement” inom håravfallskretsar, då främst i pillerform eller rätt och slätt i koppform :)

Denna studie om grönt te är relaterad till håravfall med aktiva substanser placerade i ett liniment:
Human hair growth enhancement in vitro by green tea epigallocatechin-3-gallate

© Lookgood.se | cookies | Användarvillkor